Go Hug Yourself! (Product design)

De bodypositivity beweging is al een tijdje gaande. Een mooie ontwikkeling, zeker in de wereld van ideaalbeelden en perfecte plaatjes op social media. Echter voelt lang niet iedereen zich betrokken in deze beweging en denken we bij bodypositivity vaak alleen aan dikke vrouwen. Hoewel bodypositivity voor iedereen hoort te zijn, voelen velen zich niet gerepresenteerd.

Door middel van ‘Go Hug Yourself’ proberen we zo veel mogelijk mensen gerepresenteerd laten voelen in de beweging. Door kussens van mensen in allerlei verschillende vormen en maten kunnen ze letterlijk zichzelf knuffelen.
Ook zit er aan het kussen een kaartje met een gedichtje of een persoonlijk verhaal, waarin men zich kan herkennen.

Alle kussens zijn handgemaakt van reststoffen. Hierdoor zit er nog meer diversiteit in de kussens dan alleen het persoon wat gerepresenteerd wordt. De kussens zijn ook op verschillende manieren gevuld, waardoor de ene wat zwaarder is dan de ander.

Dit project is een samenwerking met Veerle Roest. Veerle heeft de illustraties gemaakt voor dit project.
Klik hier voor het portfolio van Veerle.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *