Studentenwoningen 2 (Ruimtelijk ontwerp)

Ook dit project gaat over studentenwoningen in de wijken Belcrum en Havenkwartier, in Breda. (Zie ook studentenwoningen 1). Er zijn voor dit gebied nieuwe bestemmingsplannen gemaakt. Echter ontbraken de studenten in deze plannen. En dat terwijl juist dit gebied heel geschikt is voor studenten. Het is dicht bij het station en dicht bij het centrum, studenten zorgen voor meer diversiteit en passen perfect binnen de creatieve sfeer die er nu in het gebied is. Ook wil de gemeente dat er weinig auto’s in het gebied komen. Studenten hebben meestal geen auto, en maken wel vaak gebruik van het openbaar vervoer.

Ook is er in Breda een woning tekort. Dat komt deels door de snelle groei van de hoge scholen. Breda is echt een studentenstad aan het worden. En helaas kunnen veel nieuwe studenten moeilijk een goede, betaalbare woning vinden.

Waar de containerwoningen een goede tijdelijke oplossing zouden zijn, is het ook goed om op langere termijn te denken. Een studentencomplex waar je klein kan wonen in een multifunctioneel ingericht appartement. In je eentje, met je partner of met 3 huisgenoten. Doordat de appartementen multifunctioneel zijn ingedeeld bespaar je ruimte, en daarmee kosten. Zo is er een ingebouwde bank met opbergruimte, een slaapverdieping boven de keuken en een kast met een tweedelige uitklaptafel.Reacties zijn gesloten.